Tip

 

Alhoewel ik open sta voor elke vorm van het paneel, adviseer meestal de personen ieder op een apart paneel te laten portretteren. Het voordeel hiervan is dat u ze (ooit) ook apart kunt weggeven, mocht u ze aan een volgende generatie nalaten. Een portret is namelijk voor altijd. Een onbetaalbaar en dierbaar bezit.

Materiaal en prijs

 

Standaard portret

De portretten worden gemaakt met acrylverf op hout.

De maat is ongeveer 30 cm x 30 cm.

De panelen worden later verdikt en de zijden worden geschilderd. Een lijst is op deze manier overbodig.

 

Prijs

€490,-  per portret (persoon).

 (inclusief 6% btw)

 

Portret op maat

Portretten maak ik in iedere maat, van close-up tot levensgroot (groeps)portret. De prijs hiervan is afhankelijk van het aantal personen (€490,- p/p) en de maat van het paneel (€ 0,12 per cm2).

 

Prijs

€490,- per portret (persoon)

+ paneel cm2 x €0,12

(inclusief 6% btw)

 

Rekenvoorbeelden:

 

Staand portret,
maat 40 x 80 cm:

1 persoon                                € 490,-

40 x 80 cm x €0,12             € 384,-

Prijs portret                             € 874,-

 

Groepsportret gezin,
maat 90 x 90 cm:

3 personen                            € 1470,-

90 x 90 cm x €0,12           €   972,-

Prijs groepsportret              € 2442,-

Werkwijze

 

We spreken af, we kletsen wat, we leren elkaar een beetje kennen, ik maak heel veel portretfoto's, we bekijken ze samen, ik noteer alle aanwijzingen, ik maak keuze's, kijk naar passende uitdrukking, lichtval en compositie, ik maak uitsnedes op ware grootte, en dan ga ik schilderen... en dat gaat ongeveer zoals hierboven getoond... wel veel minder snel en echt wel met kwasten! ; )

 

In bovenstaande filmpje zijn de hoofdrollen voor 3 prachtige meiden; Amber, Merel en Michelle. In opdracht van een hele trotse vader, Kor van der Meulen.

 

CADEAUBON

 

De meeste portretten worden cadeau gedaan. Vaak moet het een verrassing blijven. Als de jubilaris zelf niet wordt geportretteerd is het vaak wel mogelijk de portretten helemaal af en prachtig ingepakt op de gegeven datum af te leveren. (Houd rekening met een levertijd van 3 tot 6 maanden.) Maar soms is het te kort dag of moet de persoon zelf geportretteerd worden. In dat geval is het leuk een cadeaubon te geven. Daarop staan voorbeelden van portretten en alle adresgegevens. U kunt zelf een passende tekst bedenken.

De jubilaris kan op zijn eigen tijd een afspraak met me maken om foto's te laten maken die gebruikt worden om een kleurrijk en gelijkend portret te schilderen.

 

 

Monique Dijksman

Oude Oosterstraat 14

8911 LD  Leeuwarden

 

06-21221443

 

info@moniquedijksman.nl

info@deschepperij.nl